men jag älskar att leva mer. Ibland glömmer jag bort hur fantastiskt det är och då får man balansera om på sin bräda.

Idag lever jag hela dagen. Efter att ha skjutsat Syster från Bordeaux till tåget har jag besökt alla mina gamla skolor i Karleby. Högstadiet och gymnasiet rundar jag minst en gång årligen för att hälsa på alla mina gamla lärare (kollegor) och se att de fortfarande finns. Jag tycker så mycket om dem. Med lite tur kommer jag upp till Österbotten i höst för att vikariera lite grann.

Efter en timme på Banérgatan bar det av till min lågstadieskola var min vara-äiti arbetar som förskolelärare. Skolan har genomgått en massiv renovering och 8 miljoner € senare kan vi nu se resultatet. Splitternytt och snyggt. Allt från matsal (tidigare fanns det överhuvudtaget inte ett) till handarbetssal till drejningsugnsrum till tecknerum till musiksal med ALLT till läckraste klätterställningarna till att lamporna är automatiska. T.o.m förskolan har såna där moderna versioner av OH-projektorer som jag inte ens vet namnet på. Det ni. Om ni vill bli lite avundsjuka med, kan ni gå på invigningen i september. Hållhagens skola är en STOR skola med ca 30 lärare och med både svenska och engelska språkbadsklasser.

Nu ska jag på födelsedagskaffi och sen blir det Juthbacka marknad föörst tajm evöör. Underbart roligt låter det ju som. Fabulous Friday; Emily reporting from Sunny Kokkola Town.

Annonser